Valutor:

Ekonomiska produkter Hilleberg Tarra Kupoltält LXXdMotI

 • 2405 antal i lager

SEK704  SEK441
Spara: 37% mindre


 • Qty:

  Mer om Tarra från Hilleberg

  Tarra är extremt starka självstagande tält som klarar alla väder.

  Tremannatältet Saivo och tvåmannatältet Tarra är de ultimata kupoltälten. De är helt oöverträffade för äventyr som ställer mycket höga krav på säkerhet och stabilitet. Kraftfull Kerlon 1800-väv och 10 mm tjocka tältstänger i kombination med stabil och ytterst viktbärande design placerar Saivo och Tarra i en klass för sig när

  det gäller stabilitet. Båda modellerna är idealiska för användning i miljöer ovanför trädgränsen. Eftersom Saivo och Tarra är självstagande och enkla att resa passar de också för åretruntbruk i mindre extrema förhållande. De två ingångarna och tältens statiskt viktbärande förmåga gör Saivo och Tarra till perfekta baslägertält för de som ofta lämnar sitt baslägertält. Saivo används ofta just på detta sätt vid sydpolen där tälten ibland lämnas obebodda och obevakade flera veckor i sträck.

   

  Vem Använder Saivo och Tarra?

  Både Saivo och Tarra är populära som baslägertält bland alpinister. De uppskattas också av kajakpaddlare tack vare den rymliga och självstagande kupoldesignen. Öken- och polarexpeditioner har också kommit att uppskatta dessa tälts stabila och samtidigt så lätthanterade design. Detsamma gäller för de som vandrar mycket och då ofta stöter på hårt väder.

   

  Tack vare sin konstruktion står Saivo och Tarra emot de allra hårdaste vindarna och de tyngsta snölassen. De fyra tältstängerna korsar varandra på flera ställen, sju på Saivo och fem på Tarra, vilket ger en enastående stabilitet samtidigt som systemet med korta stångkanaler och krokar gör det mycket enkelt för en person att på egen hand resa och ta ned tältet även i dåligt väder.

   

  ●Hillebergs kupoldesign är helt självstagande. Systemet med korta stångkanaler,

  stångkrokssystem och isärtagbara inner- och yttertält gör tältet enkelt att resa och ta ned. Markpinnar behövs bara för att spänna upp absiden som vid fint väder också helt kan rullas åt sidan.

   

  ●Ytterväven i Keron 1800 samt kraftfulla 10mm tältstänger gör tältet extremt stabilt och tillförlitligt. Designen med tältstänger som korsar varandra på ett flertal ställen gör att tältet samtidigt är mycket stabilt och klarar hög belastning av exempelvis blötsnö.

   

  ● Flera staglinor garanterar tältets stabilitet. För att ytterligare öka stabiliteten kan linorna snurras runt tältstänger och stångkryss innan de sätts fast.

   

  ● Tältlinorna på ventilskyddet ger tältet extra stabilitet.

   

  ●I innertältet är Saivo och Tarra rymliga tack vare de nästan vertikala ingångarna och de bara svagt sluttande väggarna.

   

  ● Dubbla öppningar och absider är smidigt och praktiskt. Exempelvis kan den ena absiden användas som förvaringsutrymme för utrustning och den andra för matlagning.

   

  ● Två motstående absider gör att tältet kan placeras så att en ingång alltid hamnar i lä.

   

  ● Själva tältöppningarna på Saivo är asymmetriska vilket gör det möjligt att gå in både från sidorna och framifrån. Därför kan du alltid ta dig in och ut ur tältet på läsidan och undviker på så vis att regn kommer in i tältet när du öppnar det.

   

  ● Saivo och Tarras ventilationssystem fungerar bra oavsett väderlek. Innertältet är tillverkat i ett material som både andas och står emot väta. I både ytter- och innertält finns takventiler, en i Tarra och två i Saivo. Ventilerna har inställningsbara, snösäkra paneler som går att justera inifrån absiden. Ett separat ventilskydd över takventilerna hindrar oväder från att ta sig in i tältet. Dessutom har ingångarna i innertältet heltäckande myggnät som går att stänga igen med luckor av innertältsväv.

   

  Yta innertält: 2,8 m²

  Yta absid: 1,3 + 1,3 m²

  Egenskaper för Tarra:
  Vikt: 4.3 kg
  Avsett för antal personer: 2 pers
  Vattenpelare på ytterduk: 5500 mm
  Vattenpelare på golv: 20000 mm
  Yttermått (Längd x Bredd x Höjd): 430 x 150 x 115 cm
  Innertältsmått, max (längd x bredd x höjd): 210 x 140 x 105 cm
  Mått absid, max (längd x bredd x höjd): 140 x 110 x 92 cm
  Mått absid 2 (längd x bredd x höjd): 140 x 110 x 92 cm
  Antal ingångar: 2
  Antal absider: 2
  Antal tältstänger: 4 st
  Antal tältspik: 18
  Yttertältsväv: Nylon
  Tjocklek yttertältsväv: 40 D
  Beläggning yttertältsväv: Silikon
  Golvväv: Nylon
  Tjocklek golvväv: 70 D
  Beläggning golvväv: Polyuretan
  Innertältsväv: Nylon/Polyamid
  Tjocklek innertältsväv: 40 D